приклад того як дерево може рости і не падать наче пізанська вежа, нахил у градусах сказати важко хоча можна вирахувати при висоті в 22 м. верхня база від корня відхилена трохи більш як на 10 м.
Уже третий день мучает такая загадка. Убрал орех, 80 см в диаметре, ствол метра три и дальше раздвоение. Никаких трещин, скрытых дупел нету. Делал роскрыжовку 63 шиной, первый запил у комеля, на что-то попал, весь цепь слизало как о камень. Отхожу на 20 см., тот-же результат, еще пол метра, опять. После срезаю верхнюю часть ствола, само роздвоение, вижу в стволе отверстие см 25, суну туда руку а там куча битого кирпича. Как по всему трех метровому стволу оказался кирпич? Жаль конечно фотика не было. Да, пень был почти целый, только одно не по центру было отверстие маленькое. То-есть ни снизу ни с верху попасть кирпичу неоткуда. Цепь в утиль.
була колись тріщина або дупло, а потім заросло. Я минулого тижня подібне у клені випиляв, тільки куски бетона і скло, з цепа 2 мм зуба треба сточить тепер
13 ноя 2015, 22:40
toksin
ПромАльп тут с: 04 мар 2015, 16:01 Сообщения: 135 Откуда: Монастырище Репутация: 1
дешевий станок по принцину монтажної пилки точить явно краще за болгарку і не набагато гірше від штіля, у мене станок теж китайський, який колись за 500 грн купив, обслуговує 6 ланцюгів 3/8 1,5 і 10 штук 3/8 1,3 і до сих пір точить. Окупився до речі за пів-року, плюс незалежність від майстерень і кривих рук майстрів
kelembet свого часу точив напильником але як не старайся а однаково не виведеш...через що цеп тупиться швидше.по моїм спостереженням цеп заточений станком тупиться довше,хоч і напильником я точу доволі непогано але це вже як говориться -кожному своє
22 ноя 2015, 18:31
-Vlados-
ПромАльп тут с: 09 ноя 2014, 13:38 Сообщения: 46 Откуда: Київ Репутация: -1
Я так розумію, що шановний пан kelembet вважає, що цепка не гріється при роботі з деревом... Я вам як племінник офіційного представника Штіля в Україні можу сказати - Кувирок з попідвипідвертом не допоможе вам так як професійна заточка ланцюгів станком. Не грішіть на те що не знаєте!
Цепь точить нужно напильником, станок любой хоть штиль хоть бриль палит кончик зуба,и в дальнейшем тот тупится быстрее из за отпуска метала!!!
тут все в прямі руки упирається точить станком можна і треба, особливо після всяких цвяхів, костилів, бетона та інших речей, які люблять люди ховать у дерево. Всі ланцюги нові заточені абразивним кругом, орегон взагалі якимось прямим точений, що напільником довго треба рівняти по формі останнього. Щодо відпускання кінчика зуба, то не треба знімати за раз по 2 мм. Звук повинен бути вжик-вжик-вжик, а не вжииииииииииииик. Плюс перез заточкою ланцюг повинен бути чистий від рештків деревини та іншого бруду і ще його можна замочити у маслі. Напільник вигідний, коли коли деревина чиста і ним просто підтримується гострота зуба, але все одно 2-3 заточки і кути починають гуляти і станок саме для цього і призначений крім точить ще і рівняти кути, і знімати обмежувач глибини. Ще один момент коли ланцюги більше 20 дюймів то напільніка реально вистачає на 2-3 заточки, а вони відносно круга по ціні дешевші аж у два раза.
22 ноя 2015, 19:13
toksin
ПромАльп тут с: 04 мар 2015, 16:01 Сообщения: 135 Откуда: Монастырище Репутация: 1
Вопрос к тем кто точит станком. На станке какие обороты и можно ли их регулировать? Я на болгарке на малых оборотах ни когда не палил цепь, как палят мне на станке наши чудо-мастера. Но угол я все равно не могу сделать, как полагается. И какую бюджетную машинку посоветуете? Да, и станком убирают направляющий зуб?
Я так розумію, що шановний пан kelembet вважає, що цепка не гріється при роботі з деревом... Я вам як племінник офіційного представника Штіля в Україні можу сказати - Кувирок з попідвипідвертом не допоможе вам так як професійна заточка ланцюгів станком. Не грішіть на те що не знаєте!
Не неси бред, и чуствуй разницу между греится и палится!
Добавлено спустя 10 минут 13 секунд:
usemkiv писал:
тут все в прямі руки упирається точить станком можна і треба, особливо після всяких цвяхів, костилів, бетона та інших речей, які люблять люди ховать у дерево. Всі ланцюги нові заточені абразивним кругом, орегон взагалі якимось прямим точений, що напільником довго треба рівняти по формі останнього. Щодо відпускання кінчика зуба, то не треба знімати за раз по 2 мм. Звук повинен бути вжик-вжик-вжик, а не вжииииииииииииик. Плюс перез заточкою ланцюг повинен бути чистий від рештків деревини та іншого бруду і ще його можна замочити у маслі. Напільник вигідний, коли коли деревина чиста і ним просто підтримується гострота зуба, але все одно 2-3 заточки і кути починають гуляти і станок саме для цього і призначений крім точить ще і рівняти кути, і знімати обмежувач глибини. Ще один момент коли ланцюги більше 20 дюймів то напільніка реально вистачає на 2-3 заточки, а вони відносно круга по ціні дешевші аж у два раза.
Точу штилевским набором 2 в 1 все углу ровные и ограничитель снимается,и на станок не променяю, тем более на китайский!
Добавлено спустя 17 минут 54 секунды: Кому интересно существует тема о заточке цепей с наглядным видео на Арбопортале.
Точу штилевским набором 2 в 1 все углу ровные и ограничитель снимается,и на станок не променяю, тем более на китайский!
Давай зайдем з іншого боку -скільки в тебе в роботі реально ланцюгів? і їх ТТХ.
Добавлено спустя 31 минуту 17 секунд:
toksin писал:
Вопрос к тем кто точит станком. На станке какие обороты и можно ли их регулировать?
оберти там як правило не регулюються, в межах 5000-6000 об/хв. Якщо купувати то то по формі повинен бути схожий на монтажну пилку. Оптимальний типа такого http://sea-tools.com.ua/item/stanok_dly ... scs_85_pro у мене схожий але трохи простіший, за весь час експлуатації наточив десь раз 150 і стерлась гайка на прижимі, але в принципі проблема легко вирішується. Круги до сих пір рідні,хоча запаски купив зразу. У цих головний плюс тихий моторчик, бо колекторні ревуть що дрель. Як варіант можеш подивиться мотор січ, там реально класний станок, уже на профі тяне, але ціна правда скажена
і обмежувач теж можна зняти, але по теорії треба купувати спец круг, але я точу тим що є, на невеликих об'ємах поки нормально
У меня 3 пилы.Без разницы сколько пил,тупятся не все же,так как я наточу напильником станок не наточит по крайней мере тот на котором не регулируются обороты!Напильник помимо угла делает выборку а твой станок просто ровный срез,посмотри на штилевской коробке с под цепи рисунок наточенного зуба, и посмотри после станка, разницу сразу поймешь когда начнешь пилить!
kelembet кількість пил не принципова, принципова кількість ланцюгів в обороті. Щодо "виборки" круг її теж робить, він для цього має закруглені краї ( та і виборка ця не принципова, бо чізель і напівчізель пиляє верхом, а не боком) , а якщо їх уже нема то для його відновлення для кругів є спеціальні шаблони, по яких його вирівнюють. Але це актуально для кругів які точать зранку до вечора. Напільніком точить ланцюги більше 20 дюймів банально дорого. Одного напільніка 5,5 мм вистачає по суті 2 рази добре нагострити ланцюг на 24 дюйми. Я сам точив напільніком з шаблоном, а як ловив гвіздки то носив на заточку. Але потім подумав навіщо віддавати по 25 грн і з того ланцюга роблять що попало і купив станок, тоді це було 500 грн. Окупився він за півроку і напільнік тепер на місці оперативно щось поправити, коли вже нема запасок. Але це рідко буває, так як на пилку возиться 2-3 шини і до кожної два ланцюги. На одноручки їздить ланцюгів штук шість на 10 дюймів і 3 на 12. І з моменту покупки станка напільнік брав до рук раза три.
Мораль така, що станок не відміняє напільнік і навпаки, а працюють вони у парі і все гут
столько цепей,у меня она практически не тупится,или ты ей комель пилишь?
та ні на своїй 2-3 рази на рік, а от підсоб може на день 2-3 цепки укласти на ура - у нього гілки постійно стріляють, забори, оградки і хрести. Плюс рвутся часто. Я останнім часом хожу зліпляю ті куски, бо не бачу логіки купувати нові, пиляють то вони після оградки приблизно що новий, що старий, а також нема різниці чи штіль чи китай
23 ноя 2015, 21:12
toksin
у магазин сходи Я сам після чергової партії цвяхів дякую китайцям що вони роблять класні ланцюги на 3/8 1,5, а то всякі штілі чи хускварни у протистоянні з цвяхами такі самі слабаки як і китай, а от гаманець опустошують на ура.